aanmelden
Vreemde geluiden
vragen 27-04-2012 08:04
Niels Berndsen stelt Interface de vraag hoe hij van het raar ruisend/sissend geluid af komt als hij zijn iMac aanzet.

Dit jaar heb ik m’n eerste iMac gekocht. Een 3GHz Core2Duo Machine met 4GB werkgeheugen. Het werkt allemaal fantastisch met Reason 4. Toch is er iets vreemds mee aan de hand. Ik heb een Edirol FA-66 firewire-audiointerface aangesloten met daarop een set Alesis Active 520 Monitors. Als ik m’n iMac aanzet of aan heb staan, komt er uit de monitors een heel raar ruisend/sissend geluid. Ik heb kabels verwisseld en omgeruild, maar het geluid blijft. Sterker nog: het lijkt wel het geluid van de harde schijf in de iMac. Als de iMac op screensaver mode staat, is het geluid het hardst. Beweeg ik de muis om uit screensaver mode te komen, dan klinkt het geluid plots heel anders. Weten jullie waar dit aan kan liggen en hoe ik van deze ruis af kom?


Niels Berndsen

Beste Niels,

Ik denk niet dat er iets mis is met je Edirol of je iMac. Het soort digitale stoorgeluiden dat je beschrijft, wordt in de meeste gevallen veroorzaakt door aardproblemen of slechte afscherming van de computervoeding. Vaak verdwijnen de bijgeluiden als je voor je audio-interface de stroomadapter gebruikt en niet de voeding uit de firewirebus haalt. Helpt dat niet, dan kun je proberen om de stroomkabel voor de geluidskaart en eventueel je monitorspeakers in een ander stopcontact/stroomblokje te steken dan de computer.

Het is ook altijd aan te raden om gebalanceerde kabels (dus met drie aders) te gebruiken voor het aansluiten van de speakers op de geluidskaart. Helpen deze maatregelen helemaal niet, dan is er mogelijk iets mis met de voeding van de iMac.

Waarom niet hier kijken vaginale beschwerden
extra coupon korting pillen-zonder-voorschrift.com