Microfoonopnamen bewerken bij opname?

Ik neem regelmatig zang en akoestische gitaar op met een Rřde NT1 microfoon. Binnenkort wil ik ook proberen om mijn bandje (met drummer en bassist) op te gaan nemen. Waar ik nog niet helemaal uit ben,.....meer »»

Plug-ins op de videokaart?

Ik hoorde van een kennis die grafisch werk doet dat programma’s als Adobe Photoshop de processor in de videokaart gebruiken voor bepaalde bewerkingen. Waarom gebruiken de makers van audioplug-ins die .....meer »»

Verslag vanaf de Musikmesse & Prolight+Sound 2017 Frankfurt

Al het nieuws van de beurs online

Afgelopen dinsdag is de jaarlijkse Musikmesse & Prolight+Sound beurs in Frankfurt weer van start gegaan; Prolight+Sound loopt tot 7 april en de Musikmesse tot 8 april. Ondanks dat veel nieuwtjes al in.....meer »»

MIPA en PIPA Awards uitgereikt op Musikmesse Frankfurt

Awards voor beste instrumenten en gear gekozen door internationale pers

Voor de 18e keer werden tijdens de Musikmesse in Frankfurt de 'mipa Musikmesse International Press Awards' en voor de 4de keer de 'pipa Prolight & Sound International Press Awards' uitgereikt. Meer da.....meer »»

Roland-oprichter Ikutaro Kakehashi overleden

Een ware visionair over synthesizers en de muziek van de toekomst

Op 2 april overleed Ikutaro Kakehashi, oprichter en zo'n 45 jaar lang directeur van Roland. Na zijn pensionering bleef hij heel actief, en in zijn laatste jaren zette hij nog een geheel nieuw merk op .....meer »»

Superbooth17 – tweede editie

20 t/m 22 april 2017 op een nieuwe locatie

De eerste Superbooth in 2016 was een doorslaand succes, ondanks het feit dat de datum zeer dichtbij de Musikmesse lag. De tweede editie van Superbooth duurt met anderhalf week een stuk langer en vind .....meer »»

Remixen met Native Instruments en MetaPop

.....meer »»

Totaal vernieuwde Muzikantengids

‘Bijbel voor popmuzikanten’

Door de vele nieuwe (technologische) ontwikkelingen is het leven van muzikanten tegenwoordig spannender, maar ook verwarrender dan ooit. De geheel herschreven zesde editie van De Muzikantengids wil je.....meer »»

zoeken
abonneer op onze nieuwsbrief
zoeken