aanmelden
Waar vind ik vocals voor een remix?
vragen 22-02-2012 16:46
Regelmatig hoor je op de radio remixes, waarin de zang - maar soms ook andere partijen - van een hit van een andere begeleiding zijn voorzien. Hoe kom je aan zo’n zangtrack, want daar gaat het me vooral om?

Ben

Beste Ben,

In de meeste gevallen kiest de artiest en/of de platenmaatschappij iemand die ze een remix willen laten doen. Deze remixer krijgt vervolgens de belangrijkste elementen van de te remixen track als losse audiobestanden aangeleverd en kan vervolgens aan de slag. Soms maken ook de artiest zelf of zijn producer een of meerdere remixes. Daar kom je alleen tussen als je een reputatie hebt op het gebied van remixes en/of over de juiste contacten beschikt. Er bestaan overigens ook illegale remixes waarin gebruik gemaakt wordt van samples uit de originele song of een al geremixte versie daarvan (soms zelfs mét de oorspronkelijke begeleiding nog onder de zang). Het komt ook wel eens voor dat er opnames opduiken op internet van de losse zangpartijen ( zogenaamde a-capella's), of iets dergelijks, die illegaal door iemand in de studio zijn 'afgetapt'. Als je daarmee een remix maakt en deze openbaar maakt, overtreedt je de wetten van het auteursrecht, schendt je de rechten van de platenmaatschappij en loop je dus kans op vervolging.

Niettemin, als je op deze illegale manier toch een geweldige remix hebt gemaakt en je ziet kans deze aan de artiest of iemand van de platenmaatschappij te laten horen, is er wellicht een kans dat men de remix (legaal) wil gebruiken.

Een alternatief is om mee te doen aan een zogenaamde remix contest: dit is een wedstrijd georganiseerd door artiest of platenmaatschappij op zoek naar onbekende, goede remixers. Zoek op Google naar ‘remix contest’ en je ziet een hele lijst.

Je kunt natuurlijk ook een sample-cd met vocals gebruiken. Deze samples kun je zonder juridische problemen in je eigen composities toepassen.Niets let je natuurlijk om op zoek te gaan naar een goede vocalist om mee samen te werken!

Waarom niet hier kijken vaginale beschwerden
extra coupon korting pillen-zonder-voorschrift.com