aanmelden
Opgeblazen speakers
vragen 13-05-2013 13:03
Ik heb Komplete 5 van Native Instruments met Guitar Rig 2. Nu moet je weten dat ik in het grijze verleden een keer de hifispeakers van mijn broer heb opgeblazen, omdat ik mijn gitaar direct op zijn hifi)versterker had aangesloten. Daar heeft mijn broer bijna een trauma van opgelopen, en ik heb geleerd dat de elektrische gitaarelementen hoge pieken afgeven die normale speakers niet kunnen verwerken.
Nu is mijn studio bijna klaar, en ga ik met mijn gitaar via de Hi-Z-ingang van mijn Yamaha O1X mixer op mijn NHT (Now Hear This) M-00’s spelen met de Guitar Rig 2 software.

Ik wil te allen tijden voorkomen dat deze prachtige monitorspeakers beschadigd raken door opnieuw de stomme fout te maken een elektrische gitaar op monitor(hifi)speakers aan te sluiten. Weet jij dit probleem te omzeilen, of geeft de Hi-Z-ingang van de mixer deze bescherming al ?

Herman

Beste Herman,

Het valt nooit te garanderen dat je je monitorspeakers niet kapotmaakt als je er op hoog volume gitaar op speelt. Vooral sommige soorten distortion kunnen doorsnee speakers (met name de tweeters) zwaar belasten. De Hi-Z-gitaarinput biedt geen enkele bescherming! De luidsprekers van je NHT-systeem zijn solide, maar niet zo stevig als gitaarversterkerluidsprekers, die speciaal ontwikkeld zijn voor weergave van gitaarsignalen. Een echte gitaaramp of combo is dus eigenlijk de veiligste oplossing. Gelukkig zit er in Guitar Rig een ‘learn’-knop die ervoor zorgt dat je output nooit boven de veilige grens komt. Een absolute garantie biedt ook dat niet, dus misschien is het verstandig om in Guitar Rig of in je 01X (indien mogelijk) nog een limiter op de output te zetten. Een limiter zorgt er in principe voor dat de output nooit boven een bepaald niveau kan komen.

Waarom niet hier kijken vaginale beschwerden
extra coupon korting pillen-zonder-voorschrift.com