aanmelden
Gelijk volume in dj-software en usb 3
vragen 29-10-2011 13:22
Ik heb een paar vragen over Virtual DJ en Traktor. Is er een mogelijkheid om de volumes van de diverse tracks gelijk te trekken? Ik wil verder een midicontroller kopen voor Virtual DJ. Nu zie je bij de nieuwe generatie computers usb 3 zijn intrede doen. Moet ik wachten tot die ook op de midicontrollers verschijnt of heeft dat geen zin?

Paul ter Ellen

 

Beste Paul,

1. In N.I. Traktor zit al een functie die het volume tussen verschillende tracks constant houdt, Automatic Gain Control genaamd. Zoek het even op in de handleiding. Hoe goed deze en andere oplossingen werken, is de vraag. Volume is ook een psychologische kwestie. Meters zeggen niet alles en daarom is het erg lastig een systeem te maken dat het volume echt constant kan houden tussen verschillende tracks.

2 . Inderdaad, usb 3.0 is reeds onder ons. De (theoretische!) snelheid is vijf gigabit per seconde tegenover ongeveer een halve gigabit per seconde voor usb 2.0. De usb 3-pluggen en -kabels gebruiken tien aders, om meer data te kunnen verzenden. Toch is usb 2 al meer dan snel genoeg voor alle bekende controllers en multichannel audiointerfaces, en zit het op elke computer.

Als aansluitstandaard voor harde schijven of toepassingen waarin bijvoorbeeld grote videobestanden verzonden moeten worden is usb 3.0 wel zinvol. Als je echter wilt wachten tot er een controller met usb 3 komt, zou dat wel eens een tijdje kunnen duren.

Waarom niet hier kijken vaginale beschwerden
extra coupon korting pillen-zonder-voorschrift.com