aanmelden
Sidechainen in Cubase
vragen 29-10-2011 13:27
Een vraag van Arie Bults met betrekking tot de in Interface beschreven sidechain met Cubase compressor.

Ik heb de sidechain met Cubase compressor geprobeerd zoals beschreven in de workshop Bounce en Groove 2 (Interface 141), maar er gebeurt niets. Ik heb de audiofiles van Interface geïmporteerd Audio 1: drums en bass(plain) en elk op een spoor gezet: 01 en 02. Ik heb alles geprobeerd: eerst de compressor (Cubase) in de drumtrack via Insert
ingevoerd en sidechain geactiveerd. Daarna in de basstrack in Send de sidechain (er staat: Sidechain audio 1: ins.1 - compressor) geactiveerd en aangezet. Solo State op beide tracks geactiveerd en daarna allerlei instellingen in de compressor geprobeerd. Maar er gebeurt gewoon niets. Ik heb het ook andersom gedaan: de basstrack de compressor gegeven en in de drumtrack de sidechain in Send geactiveerd. Ook niks dus. Wat doe ik fout?

 
Arie Bults

Beste Arie,

Ik heb het nog eens nagelopen en het werkt echt, tenminste als je Cubase 4 of 5 hebt, en dat denk ik wel, anders zat er geen Activate Insert op je Cubase compressor. Compressor op de bas die door de drums via de sidechain wordt bestuurd, werkt beter dan andersom. Wat er precies misgaat, is lastig te achterhalen. Vaak vergeten mensen de aan/uit-knop van de send met de sidechain aan te zetten, of de fader voor de send open te draaien. Let er verder op dat de compressor ook stevig afgesteld staat, dus attack zo laag mogelijk (0.1), hold 1, release 75 of lager, threshold -30 of lager, ratio hoger dan 3. Zie de afbeelding.

Ik weet alleen niet precies wat je met ‘Solo State’ bedoelt, maar zelfs als je beide tracks op solo zet, moet het werken.

Waarom niet hier kijken vaginale beschwerden
extra coupon korting pillen-zonder-voorschrift.com