aanmelden
Geluidskaarten onder Boot Camp op de Mac
vragen 27-04-2012 08:04
Freek van Kempen stelt een vraag over de overgang Windows naar Mac en wat dit voor gevolgen kan hebben.

Ik ga binnenkort in een nieuwe studio aan het werk met Apple Logic (op een Mac Pro), maar mijn huidige daw is Fruity Loops. Zoals bekend is FL Studio niet verkrijgbaar voor Mac. Omdat ik bang ben dat de overstap in één keer te groot is, wil ik op mijn gemak alles uitproberen maar toch nog mijn FL Studio blijven gebruiken om eventueel snel ideeën uit te werken. Ik heb gehoord van programma’s als Parallel Desktop, die het mogelijk maken om Windows op een Mac te draaien.

Mijn vraag is hoe dit werkt met de hardware. Ik overweeg een Apogee Ensemble te kopen, maar ik gok dat deze dan niet ondersteund wordt als ik Windows op een Mac ga draaien, omdat deze voor Mac gemaakt is. Ik heb ook een FireFace 400; zou deze dan wel gewoon werken binnen Windows op een Mac?

Freek van Kempen

Beste Freek,

Parallel Desktop werkt over het algemeen niet zo fi jn voor timinggevoelige toepassingen zoals audiosequencers, dus Windows draaien onder Boot Camp op je Mac is in jouw geval een betere optie. De Apogee Ensemble gaat gegarandeerd niet werken onder Windows, simpelweg omdat er geen Windows drivers voor zijn. Alle Apogee geluidskaarten zijn Mac only. Je RME FireFace 400 moet wel werken onder Boot Camp/Windows. Bedenk wel dat Windows op Mac toch een ‘trucje’ is, dus er is geen absolute garantie dat je geen problemen tegenkomt.

Overigens is het ook mogelijk om de ingebouwde audiochip van de Mac onder Boot Camp/Windows te gebruiken. Voor enkel afspelen zou de latency die dan optreedt geen probleem opleveren. Je zou eventueel de Asio4all driver (www.asio4all.com) kunnen gebruiken met de soundchip

Waarom niet hier kijken vaginale beschwerden
extra coupon korting pillen-zonder-voorschrift.com