Onderdeel voor E-mu Virtuoso

Al jaren werk ik met een E-mu Virtuoso 2000, maar nu werkt de data entry-schakelaar niet zo goed meer. Ik heb hem eruit gesoldeerd en ben in diverse winkels geweest, of heb ze gemaild. Helaas zonder r.....meer »»

Uche Uche

Een tijdje geleden heb ik een tweedehands Kurzweil K2000 rack gekocht. Bij thuiskomst viel pas op wat een kettingroker de vorige eigenaar moet zijn geweest. De Kurzweil blaast via de ventilator aan de.....meer »»

Meerdere program changes tegelijk versturen

Als ik live met mijn band optreed, gebruik ik vaak drie synths. Bij elk nummer is het een uitdaging om op tijd voor het aftikken van het volgende nummer mijn geluidjes goed te zetten. Hebben jullie ee.....meer »»

Linux en audioproductie

Ik lees al geruime tijd met veel plezier jullie blad. Zelf ben ik een hobbymuzikant die wel eens wat wil proberen, dus ben ik Linux aan het verkennen. Daar er best leuke en goede programma’s voor te k.....meer »»

Beste positie van een subwoofer

Ik heb sinds kort een monitorsysteem met een subwoofer. Dat klinkt op zich best prettig, maar waar moet ik de subwoofer neerzetten voor het beste resultaat?

Wim Verbiest
.....meer »»

Dat-rams voor Akai Samplers

Ik heb nog een aantal dat cassettes met daarop sounddata, onder andere vocals, van een Akai S1000 sampler. Ik heb nog wel een dat-recorder, maar ik heb geen sampler meer. Is er een manier om die sound.....meer »»

Vervormde tracks repareren

Ik heb een audio-opname waar vervorming in zit en ik probeer dit op een of andere manier te repareren. Nu kan ik mij herinneren dat er een programma of plug-in is dat daar iets aan kan doen, maar ik b.....meer »»

Partities op de harde schijf een andere letter toewijzen

Ik gebruik bij mijn Windows computer een externe harddisk om de drumsamples van Fxpansion BFD2 en SD2 op te plaatsen, maar nu is het altijd spannend welke letter aan die externe hd toegewezen wordt. H.....meer »»

zoeken
abonneer op onze nieuwsbrief
zoeken